Emailadres: Login
Wachtwoord:
Suriplein.com Vakantie Suriname \ Nieuws Suriname \ Mahin Jankie verkoopt Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname NV (NOB)

Mahin Jankie verkoopt Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname NV (NOB)

Zondag 1 Juli 2007

Den Haag, 1 juli 2007 - Op 23 mei 2001 is de Surinaamse Staat in een kortgeding die de heer M. Jankie m.b.t. de Toescheidingsovereenkomst art. 5 lid 2 aangespannen had veroordeeld tot het volgende:

Vonnis van het kortgeding
RECHTDOENDE IN KORT GEDING
- Veroordelen gedaagde om binnen twee dagen na betekening van dit vonnis eiser en zijn gezin onvoorwaardelijk tot Suriname toe te laten en eiser in alle opzichten als Surinamer te behandelen;
- Bepalen dat gedaagde zal verbeuren een dwangsom van Sf. 1.000.000,= voor iedere dag, dat gedaagde, nadat twee dagen na voormelde betekening zijn verstreken, in gebreke blijft aan dit vonnis te voldoen; - Verklaren dit vonnis tot zover uitvoerbaar bij voorraad;

- Veroordelen gedaagde in de kosten van dit geding, aan de zijde van eiser gevallen, en tot aan deze uitspraak begroot op Sf. 12.301,50 (TWAALFDUI ZEND DRIEHONDERD EN EEN EN 50/100 GULDEN);

Aldus gewezen en uitgesproken ter Openbare Terechtzitting van het Kantongerecht in het Eerste Kanton te Paramaribo van woensdag, 23 mei 2001, door de Kantonrechter in het Eerste Kanton, Mr. J.R. VON NIESEWAND, in tegenwoordigheid van de Fungerend-Griffier, Mr. S. TIKA.

Uitvoering van het vonnis (deels)
Dit in het kader van de verbeurte dwangsom heeft Jankie op 26 juni 2007 door tussenkomst van deurwaarder Febis ten overstaan van Notaris mr R.A. Soerdjbali de Nationale Ontwikkelingsbank van Suriname NV (NOB) in openbaar doen verkopen. De aandelen zijn aangekocht door het Landbouwbedrijf Suriname NV (LBS)

.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Staat heeft Mahin Janki niet betaald

06/07/2007

Paramaribo - De staat Suriname heeft nog geen cent betaald aan Mahin Janki.

Onlangs werd bekendgemaakt dat de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) door de burgerrechten activist zou zijn geveild om zo het geld dat de staat hem schuldig is te ontvangen. Het parlement wilde gisteren hierover duidelijkheid hebben van de regering. Justitieminister Chandrikapersad Santokhi ging in op deze kwestie. Volgens informatie die de bewindsman heeft verkregen is de hele vordering in strijd met de wet en is de veiling onrechtmatig. Aan procureur-generaal Subhas Punwasi en de advocaat in deze zaak is gevraagd om bij de kantonrechter de nietigheid hiervan aan te vragen. Intussen heeft president Ronald Venetiaan aan Santokhi en zijn collega van Buitenlandse Zaken Lygia Kraag-Keteldijk de opdracht gegeven om deze kwestie met deskundigen te bespreken. Het resultaat moet binnen twee weken aan de Raad van Ministers worden gepresenteerd. Vernomen wordt dat het hoger beroep van de staat op 3 augustus op de rol staat. Santokhi kon het parlement niet informeren over de hoogte van de dwangsom. De minister stelde het parlement gerust door aan te geven dat deze zaak nauwlettend wordt gevolgd door de PG en de staatsadvocaat. Assembleelid Jennifer Geerlings-Simons kon zich namelijk niet voorstellen dat de rechter zodanig heeft gevonnist dat de staat dagelijks 1000 Surinaamse dollar moet betalen aan Janki. Ze deed daarom een beroep op de overheid om deze kwestie bespreekbaar te maken in het hoogste college van staat.-.


------------------------------------------------------------------------------------------------
Lees het vonnis hier: Jankie.net/mahin/to
-----------------------------------------------------------------

De p-g is de wettige vertegenwoordiger van de Staat Suriname in rechte en niet de minister
van Justitie.

===========================================================================
Aanzegging:


===========================================================================
Betekend aan de Staat/PG


===========================================================================
Betekend aan de NOB


===========================================================================


Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Zondag 1 Juli 2007 om 23:09
Koekje van eigen deeg!!!!!!!!!!! De Surinaamse regering met haar 3E rangs adviseurs Baarh en Kruisland moeten maar eens leren Verdragen en rechtelijke vonnissen na te leven!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Geplaatst door: surinamer (gast) Maandag 2 Juli 2007 om 00:35
Eindelijk weer hoop voor de NOB. NOB eindelijk verlost van politieke steek spelletjes Ik hoop dat jankie alle schuldeisers vervolgt die hun schulden niet aflossen bij de NOB en international ebancaire semnwerking zoekt.
 
Geplaatst door: Chan (gast) Maandag 2 Juli 2007 om 02:41
[b]Even uitrekenen:[/b] 2001 half jaar => 0,5 2002 heel jaar => 1 2003 heel jaar => 1 2004 heel jaar => 1 2005 heel jaar => 1 2006 heel jaar => 1 2007 heel jaar => 0,5 . -------- Totaal 6 jaren x 365 dgn x 1.000 SRD per dag = 2.190.000 SRD Als Jankie slim is, eist de dwangsom inclusief rente van 15%. En dit samengesteld (rente op rente) levert dan totaal SRD 3.550.590. Dat is [b]Euro 1.000.000[/b] Als je die rente niet wilt nemen, geef het dan aan mij :grin Nou Mahin, wat mij betref, heb je dat zeker verdiend. Een bescheiden compensatie als deze voor al jou inspanning in verschillende zaken, voor het algemeen belang is jou zeker gegund. Ik ben benieuwd wanneer je die arrogante NF-plus weer met een veiling gaat verrassen. Dit is pas kicken. Mi loba fatu dis toh. [b]Baka ding in ding egi fatu.[/b] Want na ding saka saka dis bing hoor ook tu a monopolie djie SLM in stand. Broko ding mars djie ding now.
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Dinsdag 3 Juli 2007 om 08:16
Heeft NOB de afgelopen perioden, jaarrekeningen geproduceerd?
 
Geplaatst door: Chan (gast) Dinsdag 3 Juli 2007 om 16:23
[b]Toekomst NOB onzeker[/b] Geplaatst: 03/07/2007 Paramaribo - De toekomst van de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) is onzeker. Deze bank die tijdens de ‘revolutieperiode’ in het bijzonder was opgericht om de lokale industrie te bevorderen, is nu [b]in handen van particulieren[/b]. Kenneth Moenne, econoom, heeft het vermoeden dat de bank failliet is of dat de bank met liquiditeitsproblemen kampt. ‘Waarschijnlijk gaan ze een nieuwe directie benoemen en reorganiseren.’ De bank kan ook helemaal op houden te bestaan. Als de eigenaren van plan zijn om de roerende en onroerende goederen van de bank te verkopen, dan bestaat de NOB niet meer.’ Hoewel de NOB een overheidsinstelling was, gingen de afgelopen periode steeds meer stemmen op om de bank commerciëler te laten draaien. Ook de gedachte om de overheid steeds te laten terugtreden en het feit dat er te veel kleine banken in Suriname zijn, hebben ervoor gezorgd dat de NOB een ander karakter kreeg. Door de fondsen die aan de bank ter beschikking werden gesteld en de visie van de NOB zijn de ASFA-bedrijven eruit voortgevloeid.
 
Geplaatst door: Chan (gast) Dinsdag 3 Juli 2007 om 16:29
Paramaribo, 02 juli 2007 [b]NOB komt voor de volle 100% ten goede aan de ontwikkeling van Suriname[/b] De nieuwe bezitster van de meerderheidsaandelen bij de Nationale Ontwikkelings- bank van Suriname N.V. (NOB), het Landbouw Bedrijf Suriname N.V. (LBS) zegt de intentie te hebben in de lijn van haar doelstelling waarvoor NOB in 1963 is opgericht, gezond te willen maken. LBS wil dat NOB voor de volle 100% ten goede komt voor de ontwikkeling van Suriname en denkt dit te kunnen bereiken met gekwalificeerde Surinamers die in Suriname en in ook het buitenland zijn. Hierbij zal niet naar politieke kleur worden gekeken maar puur op deskundigheid. Eerst zal NOB door deskundigen worden doorgelicht om erna een plan van aanpak op te stellen. LBS sluit het uit dat de bezittingen van NOB ter wille van winstbejag zal worden verkocht. Zulke intenties bestaat bij LBS niet. NOB dient een bank te blijven om Suriname te ontwikkelen. Met dit verschil dat dit doel de komende tijd beter uit de verf dient te komen. Dit zegt woordvoerder S. Lansdorf van LBS.
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Woensdag 4 Juli 2007 om 10:59
Het zou goed zijn als particulieren in meer Staatsbedrijven aandelen zouden gaan hebben. Dit zal de verziekte Staatsbedrijven enigzins gezond kunnen maken en hun redding kunnen zijn.
 
Geplaatst door: fam. gommers (gast) Woensdag 4 Juli 2007 om 17:04
gefeliciteert mahin, we gunnen je het van harte, lang zat voor moeten werken, maak er iets moois van
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Zondag 8 Juli 2007 om 00:24
Lees Times of Suriname van zaterdag 07 juli 2007. Notaris mr R.A. Soerdjbalie zegt dat niemand deze verkoop kan terugdraaien dan een rechter.
 
Geplaatst door: Chan (gast) Zondag 8 Juli 2007 om 00:43
Santokhi weet toch dat een rechtelijke vonnis, voor al als het \"bij voorraad uitvoerbaar is\" ter uitvoering gebracht dient te worden. Als de Staat geen cent wil betalen, moeten ze achteraf niet in paniek raken als bezittingen van de Staat geveild worden. Het zou beter zijn als Jankie het [URL=http://www.suriplein.com/portal/fotos/paramaribo/slides/Presidential_Palace.html]Presidentieel Paleis[/URL] geveild had. Daar heb ik wel interesse voor :grin
 
Geplaatst door: Kritsche Noot (gast) Zondag 8 Juli 2007 om 09:08
TIP: Beluister iedere zondagmiddag tussen 17.00 - 18.00 uur Radio Stanvaste te Rotterdam, via: http://radiostanvaste.com Het weekelijkse programma van Vereniging Surinaamse Nederlanders (VSN) genaamd: VSN-ACTUEEL Vandaag zullen in de studio zijn: Mahin Jankie, Ram Rambaratsingh & Jerry Heirath
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Maandag 9 Juli 2007 om 06:03
Freddy Kruisland die kennelijk aan alcoholverslaving lijdt, recentelijk zijn rijbewijs wegens dronken achter het stuur, kwijt is geraakt, zegt kennelijk onder de alcoholdampen van de vorige avond en de nacht wellicht dementerende dat de betekening van de executie niet aan de p-g maar aan de president als bezitter van de aandelen NOB had moeten worden betekend. Ik snap niet hoe de media deze steeds deze wartaal kraaiende persoon optrommelt om iets via haar te zeggen en zo het volk op een verkeerd been zet? Eerder heeft Jankie Kruisland d.d.: 30 mei 2007 op het Hof van Justitie in een strafklacht wegens misleiding et cetera, genageld.
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Maandag 9 Juli 2007 om 06:16
Correctie: http://www.radiostanvaste.com
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Maandag 9 Juli 2007 om 18:57
Times of Suriname, 07 juli 2007 Mahin Jankie verkoopt NOB Staat Suriname verliest alle aandelen Nationale Ontwikkelingsbank De staat Suriname heeft alle haar aandelen, meer dan 95 procent die zij bezat bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) verloren. De aandelen zijn op 26 juni jongsleden verkocht aan het Landbouw Bedrijf Suriname (LBS) nv. De verkoop is gedaan door de Surinaamse Nederlander Mahin Jankie, nadat hij eerst beslag op de aandelen heeft laten leggen. Ook bij Staatsolie heeft Jankie een vordering lopen van ruim US$ 250.000. Door Wilfred Leeuwin De verkoop van de aandelen geschiedde in aanwezigheid van Notaris Radjen Soerdjbalie en een deurwaarder. De regering die nogal verrast is geworden door deze plotselinge verkoop doet er alles aan de verkoop alsnog ongedaan te maken. Intussen heeft het kantoor van dezelfde deurwaarde die verslag moet doen van de veiling, na een week een procesverbaal opgemaakt waarin hij de verkoop nietig verklaart. NOB-directeur Humprey Rodgers die in het bezit is van dit procesverbaal zegt dat voor hem de aandelen nog steeds in handen zijn van de staat Suriname. Notaris Soerdjbalie onder wiens supervisie de veiling plaatsvond zegt dat de bewuste deurwaarde op geen enkele wijze bevoegd is de verkoop ongedaan te maken. Dat kan alleen gebeuren door een rechter. “Door het onthouden van informatie of het valselijk opmaken van een procesverbaal kan die bewuste deurwaarder rekenen op ernstige problemen� zegt de notaris die binnen enkele dagen de verkoopakte officieel zal opmaken waardoor de verkoop een juridisch feit is. Voor hoeveel de aandelen zijn opgekocht wil de notaris vooralsnog niet kwijt vanwege het beroepsgeheim. De nieuwe aandeelhouder van de NOB, die met het meeraandelenpakket de volledige zeggenschap zal krijgen over het bestuur en toezicht van de bank heeft intussen via een e-mail aan de krant, aangegeven niet van plan te zijn de verkoop ongedaan te laten worden. LBS stelt zich op het standpunt dat zij de aandelen rechtmatig heeft verkregen op een openbare veiling die legaal en rechtsgeldig tot stand is gekomen. Ook laat zij weten de intentie te hebben de bank voortaan te laten functioneren in de lijn van haar doelstellingen waarvoor de bank in 1963 is opgericht. Eerst zal de bank gezond gemaakt moeten worden. Er komt een volledige doorlichting, waarna gekwalificeerde Surinaamse deskundigen in binnen als het buitenland belast zullen worden met de leiding van de bank. Vooral van politiek en politieke invloeden zal de bank gezuiverd moeten worden. Jankie heeft in 2001 gedaan gekregen dat op basis van de Toescheidingsovereenkomst rechter John von Niesewand hem in het gelijk heeft gesteld en de staat Suriname heeft veroordeeld hem te allen tijde met behoud van zijn Nederlandse nationaliteit als Surinamer te behandelen en hem alle rechten als Surinamer toe te kennen. Aan het vonnis is een dwangsom verbonden van SRD 1000 voor elke dag dat de staat het vonnis niet uitvoert. Het vonnis is bijvoorraad uitvoerbaar, maar de staat heeft nooit gevolg daaraan gegeven. De staat is nu in hoger beroep en zal de kwestie op 3 augustus worden beslecht.
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Dinsdag 10 Juli 2007 om 05:53
Dagblad Suriname, 10 juli 2007 Nationaal > ‘Vonnis Mahin Jankie wel betekend ’ Geplaatst: 10/07/2007 Paramaribo - ‘Op 14 juni 2007 is het vonnis van Mahin Jankie betekend door deurwaarder Febis’, aldus een notaris aan DBS. Het gaat er namelijk om dat onlangs de aandelen van de Nationale Ontwikkelings Bank, de NOB, zijn verkocht omdat de Staat het vonnis van de Surinaamse Nederlander Mahin Jankie dat is uitgesproken in december 2001, niet heeft uitgevoerd. Centraal hierbij staat de vordering van de Toescheidingsovereenkomst. Alle betrokkenen die vallen binnen deze Toescheidingsovereenkomst willen namelijk als gelijkwaardige Surinamers behandeld worden. Echter heeft de minister van Justitie en Politie onlangs bekend geen vonnis van Mahin Jankie onder ogen gezien te hebben.’ Hierop antwoordde de notaris als volgt: ‘De minister vertegenwoordigt de Staat niet in en buiten rechte. De Staat in en buiten rechte wordt vertegenwoordigd door de Procureur-generaal. De minister van Justitie hoeft niets te zien. Hij is niet aangewezen om de Staat te vertegenwoordigen.’ Verder werd door de notaris erkend dat de veiling van de aandelen van de NOB dus wel op legale wijze heeft plaatsgevonden. Geluiden deden de ronde in de samenleving dat de veiling van de aandelen in een illegale sfeer geplaatst zou kunnen worden. Het vonnis welke de Staat moet uitvoeren geldt voor alle schuldeisers aan wie de staat Suriname niet wil betalen. Deze lopen tot in de honderden belanghebbenden. ‘Omdat de overheid zich niet aan het vonnis wil houden, moet zij een dwangsom van SRD 1000 per dag vanaf december 2001 betalen. Maar de overheid wil niet betalen. De dwangsom is al meer dan 10 keren betekend aan de overheid. De overheid wist al vanaf 14 juni 2007 dat de aandelen van NOB verkocht zouden worden.’ Volgens de notaris heeft de Staat dus 14 dagen de tijd gehad om Mahin Jankie te betalen. Vanuit de zijde van de overheid is ook geen kortgeding aanhangig gemaakt om uitstel te gelasten in deze zaak. ‘Dus eigenlijk is alle commotie voor niets. De schuld ligt als eerste bij de overheid, die zich ten eerste niet wil houden aan het vonnis en ten tweede de dwangsom niet betaalt en ten derde, al weet zij dat de aandelen van de NOB worden verkocht, niet heeft gereageerd. Nadat de verkoop is geschied, begint zij te springen. Er zijn drie momenten geweest waarop de veiling voorkomen kon worden,’ sprak de notaris. Hij voegt er ook aan toe dat deze kwestie sedert 2001 speelt. Het ligt in het vooruitzicht dat ook andere staatsbedrijven op de veiling gebracht gaan worden, als de Staat niet overgaat tot betaling van de dwangsommen. Het gaat hier namelijk om grote bedragen geld. De overheid heeft tal van schulden lopen. ‘Door de minister van Financiën wordt er elke keer gezegd dat er geen geld is,’ vermeldt de notaris erbij. Hiermede wil hij verduidelijken dat hoewel de Staat geen financiën heeft, zij wel over vermogen beschikt in de vorm van aandelen bij staatsbedrijven. De schuldeisers die oplopen tot in de honderden volgen de ontwikkeling van de verkoop van staatsaandelen op de voet. ‘Omdat er honderden schuldeisers zijn kon er geen een derde beslag die bij Staatsolie en andere staatsbedrijven ligt, geëxecuteerd worden. Het risico is enorm groot dat in de naaste toekomst beslag gelegd kan worden op aandelen van andere staatsbedrijven. De minister van Financiën moet gewoon uitbetalen. Als hij dat niet doet is binnen de kortste keren alles verkocht,’ sprak de notaris. Ook werd aan DBS medegedeeld dat de aandelen van de NOB niet door Mahin Jankie zijn opgekocht. De aandelen zijn namelijk opgekocht door de NV Surinaamse Landbouw Maatschappij. Asha Bhagwat
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Dinsdag 10 Juli 2007 om 05:55
Dagblad Suriname, 10 juli 2007 Nationaal > ‘NOB kreeg stiefmoederlijke behandeling vanaf 2000’ Geplaatst: 10/07/2007 Paramaribo - ‘De NOB kreeg een stiefmoederlijke behandeling van de regering vanaf 2000,’ reageerde de oud-directeur van de Nationale Ontwikkelings Bank, de NOB, Richard Kalloe tegenover DBS wanneer hem wordt gevraagd wat de positie van deze ontwikkelingsbank is binnen de gemeenschap. Kalloe deed ook uit de doeken dat sedert 2000 de positie van de NOB in een ondergang is gemanoeuvreerd door de regering. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de verkoop van de aandelen vanwege het niet uitvoeren van het vonnis van Mahin Jankie tegen de Staat. Dankzij de NOB is een aantal zaken verwezenlijkt in de samenleving. Als voorbeeld kan genoemd worden het oprichten van de Consolidated Industries Corporations, de CIC ,in de zestiger jaren. ‘Deze regering heeft vanaf 2000 in feite de NOB stiefmoederlijk behandeld en haar belangen doen afnemen. Ook omdat de regering in feite geen enkel belang hecht aan industriële ontwikkeling. Industriebanken zijn namelijk afhankelijk van ontwikkelingsfondsen dan wel van fondsen namens de overheid. De overheid gebruikt alle leengeld niet voor productie maar voor consumptie. Voor deze overheid is consumptie belangrijker dan productie. daardoor is het belang voor de industriële ontwikkeling vanaf 2000 afgenomen,’ uitte Kalloe. Echter, wanneer er sprake zou zijn van een regering die wel belang hecht aan ontwikkeling en productie, zou zij er niet onderuit komen om gebruik te maken van een bank als de NOB. Kalloe betitelt het hele gebeuren als ‘heel jammer. ’De NOB bestaat nog steeds, maar heeft een andere aandeelhouder. ‘Wat de aandeelhouder ermee gaat doen, valt nog te bezien. We moeten afwachten wat de plannen zijn van deze aandeelhouder,’ sprak Kalloe.Hij legde met nadruk op dat de Staat een rechtsstaat is. ‘Als de Staat is veroordeeld, moet zij betalen. Punt uit. Het is heel duidelijk dat het land geregeerd wordt door mensen uit het stenen tijdperk. We praten wel over een rechtsstaat, maar alleen wanneer het in eigen belang uitkomt. Wanneer je veroordeeld bent en je moet een boete betalen, moet je doen wat de rechter zegt. Wie de rechterlijke macht niet gehoorzaamt, heeft problemen,’ sprak Kalloe. Hij gaf te kennen wel te zien gebeuren dat voortaan andere staatsbedrijven op dergelijke wijze geveild zullen worden. ‘Ik denk ook aan de tegoeden van de Centrale Bank van Suriname in het buitenland.’ Maar hij blijft erbij dat indien de staatsbedrijven in handen vallen van derden, zij het ‘per definitie beter gaan doen dan de Staat. De Staat doet helemaal niets.’ Asha Bhagwat
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Dinsdag 10 Juli 2007 om 06:01
Dagblad Suriname, 10 juli 2007 Nationaal > Verkoop aandelen Staat Suriname NOB betwist Geplaatst: 10/07/2007 Paramaribo - De rechtsgeldigheid van de verkoop van de aandelen van de Staat Suriname bij de Nationale Ontwikkelings Bank [ NOB] wordt door Justitie & Politie ernstig in twijfel getrokken. De afgelopen dagen heeft volgens de media de Staat Suriname zijn aandelen van de Nationale Ontwikkelingsbank verloren door de openbare verkoop die gehouden is door Mahinderpersad Jankie. Geconstateerd is dat onregelmatigheden zich hebben voorgedaan bij deze openbare verkoop. Zo waren de aandelen niet in het bezit van de notaris. Volgens het opgemaakte proces-verbaal van de deurwaarder bij het Hof van Justitie, belast met het uitreiken van een exploot aan voornoemde Jankie, was op deze veiling slechts één bieder aanwezig, die als enige een enkel bod heeft gedaan, weshalve geen sprake is geweest van verkoop bij opbod aan de meestbiedende, zijnde bedoelde bieder, voorts nog een broer van Mahinderpersad Jankie; dat na het gedane bod, geen gerede en contante betaling is gevolgd en volgens bekomen informatie de koopschat ook niet ter bewaring is overgebracht ter Griffie der Kantongerechten. De rechtsgeldigheid wordt door de Staat Suriname in een komend proces juridisch aangevochten, aldus een persbericht van het ministerie van Justitie en Politie afdeling Communicatie en Voorlichting.
 
Geplaatst door: Kritische Noot (gast) Vrijdag 13 Juli 2007 om 09:17
Een suggestie: Misschien willen de nieuwe bezitster van Landbouw Bedrijf Suriname NV (LBS) ter waardering van de strijd van de Surinaamse Nederlanders, de naam van NOB wijzigen in: De Toescheidingsovereenkomstbank (DTB) of Bank of Jankie
 
Geplaatst door: Privé & Story (gast) Zaterdag 14 Juli 2007 om 15:15
Is het waar dat de wnd directeur Humprey Rodger en procuratiehouder Wnnie Boedhoe een geheime relatie met elkaar hebben?
 

Plaats uw reactie
Uw naam:

Neem de bovenstaande code over: